خدمات آپوستیل یکی از موارد حائز اهمیت در مهاجرت به کشورهای عضو کنوانسیون لاهه محسوب می شود که اغلب متقاضیان مهاجرت در رابطه با آن هیچ اطلاعاتی ندارند. آپوستیل به انگلیسی Apostille نوعی فرایند تایید مدارک است که اعتبار بسیار بالایی دارد. دریافت مهر آپوستیل شانس دریافت اقامت و مهاجرت به کشورهای عضو کنوانسیون لاهه را به طرز چشمگیری افزایش می دهد. دریافت تاییدیه آپوستیل برروی برخی از مدارک الزامی هستند و برروی برخی دیگر از مدارک تاثیر قابل توجهی ندارند، اما به طور کلی وجود این تاییدیه برروی تمامی مدارک ترجمه شده امتیازی مثبت به حساب می آید. در ادامه این مطلب قصد داریم به خدمات آپوستیل بپردازیم؛ با دارالترجمه رسمی دانش فردا همراه باشید.
آپوستیل چیست؟
همانطور که در پاراگراف اول اشاره کردیم، آپوستیل نوعی تاییدیه امنیتی است که به صورت مهر برروی مدارک ترجمه شده متقاضیان قرار می گیرد. این مهر به کشورهای عضو کنوانسیون لاهه اثبات می کند که متقاضی شرایط لازم جهت اقامت در آن کشورها را دارد. خدمات آپوستیل اولین بار در سال 1961 در کشور هلند و شهر هاگ تجمیع شد. این معاهده به کشورهای عضو آن (کشورهای عضو کنوانسیون لاهه) تاییدیه های لازم نظیر تاییدیه امنیتی، مالی و تحصیلی را اثبات می کند. کشورهای عضو کنوانسیون لاهه با وجود معاهده آپوستیل، بدون درگیری و نگرانی متقاضیان واجد شرایط را شناسایی می کنند. توجه داشته باشید که قبل از اقدام جهت آپوستیل مدارک، ابتدا باید تمامی مدارک را به صورت رسمی ترجمه کنید. در صورتی که ترجمه رسمی مدارک در دسترس نباشد، فرایند معاهده آپوستیل میسر نخواهد شد.

آپوستیل مدارک چه کاربردهایی دارد؟
- تسهیل و افزایش اعتبار درخواست اقامت ویزا و مهاجرت به کشورهای عضور کنوانسیون لاهه
- تایید مدارک و اثبات شرایط لازم متقاضیان هنگام ارسال مدارک تحصیلی به دانشگاه های خارج از کشور
- تایید مدارک رسمی نظیر اسناد ازدواج و طلاق و… هنگام ارسال به کشورهای عضو کنوانسیون لاهه
- جهت ارائه اسناد و مدارک مربوط به مسائل پزشکی، آپوستیل مدارک الزامی است.
اعتبار مهر آپوستیل چقدر است؟
یکی از سوالات رایج در زمینه خدمات آپوستیل، مدت اعتبار آن است. بسیاری از متقاضیان از اعتبار مهر آپوستیل بی اطلاع هستند. آپوستیل برخلاف مدارک رسمی ترجمه شده، مدت اعتبار مشخصی ندارد و تاریخ انقضاء آن دائمی است. یعنی، متقاضی اگر موفق به دریافت مهر آپوستیل بشود، تا زمانی که مدارک وی اعتبار دارند، مهر آپوستیل نیز معتبر است.
نحوه دریافت آپوستیل مدارک
فرایند آپوستیل مدارک کار دشواری نیست و تنها نیازمند زمان و انجام پروسه از قبل تعیین شده است. دریافت مهر آپوستیل تنها از طریق کشورهای عضو کنوانسیون لاهه امکان پذیر است. از آنجایی که کشور ایران در معاهده آپوستیل عضو نیست، متقاضیان ایرانی نمی توانند به صورت مستقیم اقدام به دریافت مهر آپوستیل کنند. اما راهکار چیست؟ جهت دریافت آپوستیل مدارک، ایرانیان باید از طریق سفارت ایران در کشور مقصد اقدام به دریافت این تاییدیه نمایند.
این فرایند حدود چندین روز زمان می برد و تنها از طریق مدارک ترجمه شده رسمی امکان پذیر است. در نتیجه، قبل از درخواست آپوستیل مدارک، ابتدا باید مدارک به صورت کامل ترجمه شوند و پس از دریافت تاییدیه دادگستری و تاییدیه خارجه، در اختیار سفارت قرار بگیرند. توجه داشته باشید که درحال حاضر دریافت آپوستیل مدارک از طریق کشورهای همسایه که عضو کنوانسیون لاهه هستند، امکان پذیر است. اما فرایند آن هزینه به مراتب بیشتری برای متقاضیان در پی دارد.

کشورهای عضو کنوانسیون لاهه (معاهده آپوستیل)
به طور کلی 124 کشور این معاهده را امضا کرده اند که شامل کشورهای بوسنی، بوتسوانا، برزیل، بروئنی، بلغارستان، آلبانی، آندورا، آرژانتین، ارمنستان، استرالیا، اتریش، آذربایجانف باهاماس، بحرین، باربادوس، بلاروس، بلژیک، بلیز، بولیوی، بوروندی، کیپ ورد، شیلی، چین، کلمبیا، جزایر کوک، کاستاریکاف کرواسی، قبرس، جمهوری چک، دانمارک، دومینیکا، جمهوری دومنیکن، اموادور، السالوادور، استونی، سوازیلند، فیجی، فنلاند، فرانسه، گرجستان، آلمان، یونان، گرانادا، گواتمالا، گویان، هندوراس، مجارستان، ایسلند، هند، اندونزی، ایرلند، فلسطین، ایتالیا، جامائیکا، ژاپن.
قزاقستان، کوزوو، قرقیزستان، لتونی، اسوتو، لیبریا، لیختن اشتاین، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالاوی، مالتا، جزایر مارشال، موریس، مکزیک، موناکو، مغولستان، مونته نگرو، مراکش، نامیبیا، هلند، نیوزلند، نیکاراگوئه، نیوئه، مقدونیه شمالی، نروژ، عمان، پاکستان، پالائو، پاناما، پارگوئه، پرو، فیلیپین، لهستان، پرتغال، جمهوری کره، مولداوی، رومانی، روسیه، سنت کیتس و نویس، سنت لوسیا، وینسنت و گرنادین، ساموآ، سن مارینو، سائوتومه و پرنسیب، عربستان، سنگال، صربستان، سیشل، سنگاپور، اسلواکی، اسلوونی، آفریقای جنوبی، اسپانیا، سورینام، سوئد، سوئیس، تاجیکستان، تونگا، ترینیداد و توباگو، تونس، ترکیه، اوکراین، بریتانیا و ایرلند شمالی، آمریکا، اروگوئه، ازبکستان، وانواتو و ونزوئلا می شوند. (منبع)