ترجمه وب سایت یکی از نیازهای دائمی کاربران اینترنت محسوب می شود و استفاده از آن بسیار کاربردی است. نحوه استفاده از ترجمه وب سایت در مرورگرهای مختلف، کمی تفاوت دارد. اما به طور کلی اغلب مرورگرها ب یک روش ترجمه وب سایت را در اختیار کاربران قرار می دهند. شاید برای شما هم سوال باشد که ترجمه سایت چه کاربردی دارد؟ ترجمه وب سایت به کاربران کمک می کند علاوه بر زبان بومی و محلی خود، توانایی جستجو در وب سایت های خارجی را نیز داشته باشند. برای مثال، اغلب مردم کشور ما به زبان انگلیسی مسلط نیستند. یا اگر بخواهیم کمی شرایط را سخت تر در نظر بگیریم، افراد انگشت شماری در کشور ما به زبان چینی و یا سرخپوستی تسلط دارند.
در این شرایط ترجمه وب سایت به کمک کاربر می آید و تمام زبان های دنیا را به زبان مادری وی بازگردانی می کند. توجه داشته باشید که این ترجمه نوعی بازگردانی ماشینی محسوب می شود و ممکن است در جمله بندی و یا برخی از اصطلاحات دچار اشتباه شود. اما معنی و مفهوم نوشته را به صورت کامل به شما منتقل می کند. پس از درک این قابلیت، بهتر است با نحوه فعالسازی ترجمه وب سایت در کروم و یا دیگر مرورگرها آشنا شویم. از آنجایی که مرورگر کروم بیشترین مخاطب را در جهان دارد، ابتدا از این مرورگر فرایند فعالسازی ترجمه سایت را آغاز می کنیم؛ در ادامه این مطلب با مجله دارالترجمه دانش فردا همراه باشید.
فعالسازی ترجمه وب سایت در کروم
مرورگر کروم با بیش از 70 درصد از سهم کل بازار، پرمخاطب ترین مرورگر اینترنت در جهان شناخته می شود. این مرورگر اینترنت یکی از سریع ترین، ساده ترین و ایمن ترین مرورگرهای دنیاست که فرایند فعالسازی ترجمه وب سایت را در کمتر از چند کلیک در اختیار شما قرار می دهد. فعالسازی ترجمه وب سایت در کروم بسیار ساده است. برای این کار، ابتدا باید مرورگر کروم را باز کنید. سپس از قسمت بالای صفحه (سمت راست) برروی سه نقطه کلیک کنید. در قدم بعدی باید روی گزینه تنظیمات کلیک کنید.
حال در قدم بعدی باید گزینه Language را در پایین صفحه انتخاب نمایید. در مرحله آخر باید ماوس را اسکرول کنید و گزینه Google Translate را فعال نمایید. پس از فعال کردن این گزینه، یک پنجره به صورت کرکره برای شما باز می شود. در این پنجره باید گزینه Translate into this language را انتخاب نمایید و زبان فارسی را انتخاب کنید. با انجام این فرایند، پس از ورود به کلیه وب سایت های غیر فارسی می توانید از بالای صفحه با یک کلیک ترجمه فارسی آن ها را دریافت کنید.
ترجمه وب سایت در فایرفاکس
مرورگر فایرفاکس پس از کروم دومین مرورگر برتر و پرمخاطب در جهان است که بسیاری از کاربران ایرانی از آن استفاده می کنند. ترجمه وب سایت در فایرفاکس به راحتی گوگل کروم نیست اما تفاوت چندانی نیز با آن ندارد. شما در فایرفاکس نمی توانید تنها با یک کلیک ترجمه وب سایت را به صورت کامل دریافت کنید. اما از نظر تکنیکی تفاوتی میان این دو مرورگر وجود ندارد. جهت ترجمه وب سایت در فایرفاکس می توانید به راحتی در منوی تنظیمات گزینه Language and Appearance را فعال کنید و زبان فارسی را برای آن مشخص کنید. توجه داشته باشید که این روش متداول ترین روش فعالسازی ترجمه سایت در فایرفاکس است اما بهترین آن نیست. زیرا، روش ساده تر و بهتری به نام افزونه وجود دارد.
افزونه ها به عنوان میانبرها و دستیارهای کمکی در مرورگر مورد استفاده قرار می گیرند. افزونه Google Translator for Firefox یکی از بهترین افزونه های ترجمه زبان محسوب می شود که بهترین روش جهت ترجمه وب سایت در فایرفاکس نیز شناخته می شود. برای استفاده از این افزونه تنها کافیست عبارت “Google Translator for Firefox” را در گوگل جستجو کنید و روی وب سایت اول (وب سایت رسمی فایرفاکس) کلیک کنید. در صفحه باز شده گزینه دانلود و افزودن افزونه را بزنید تا افزونه ترجمه به صورت اتوماتیک به مرورگر متصل شود. پس از این کار از قسمت Extensions (افزونه ها) وارد افزونه Google Translator for Firefox بشوید و زبان فارسی را در آن فعال کنید.
ترجمه سایت در سافاری
سافاری مرورگر انحصاری و پیش فرض محصولات مک از برند اپل است که بخش قابل توجهی از بازار جهان را در اختیار دارد. به طور کلی، اغلب افرادی که از مک استفاده می کنند، مرورگر سافاری را به عنوان مرورگر اول خود در نظر دارند. در نتیجه، می توان بخش قابل توجهی از کاربران گوگل را به این مرورگر اختصاص داد. ترجمه وب سایت در سافاری کار بسیار ساده ای است. جهت ترجمه سایت در سافاری می توان از افزونه های زیادی نظیر Polyglot ،TranslateMe و Mate Translate استفاده کرد. هریک از این افزونه ها ویژگی های خاصی دارند که متناسب با نیاز کاربر می توانند برروی سافاری نصب شوند. افزونه TranslateMe همانند ترجمه وب سایت در کروم عمل می کند و تنها با یک کلیک کل سایت را به زبان مورد نظر کاربر ترجمه می کند.
از طرفی دیگر افزونه Mate Translate تنها بخشی از متن را ترجمه می کند، که توسط کاربر انتخاب شده باشد. یعنی، تنها بخشی از متن را که کاربر با استفاده از ماوس هایلایت می کند، ترجمه می شود. افزونه Polyglot نیز همانند گوگل ترنسلیت عمل می کند و تمام صفحات وب را به زبان مادری کاربر به شیوه ترجمه ماشینی بازگردانی می کند. توجه داشته باشید که نصب هریک از این افزونه ها برروی سافاری کار بسیار ساده ای است و روش های آن در سراسر گوگل به صورت کامل وجود دارد.
ترجمه وب سایت در اندروید و ios
کاربران آیفون روشی ساده برای ترجمه هرکدام از صفحات وب با استفاده از مترجم مایکروسافت را دارند. این مترجم را می توان به صورت رایگان از اپ استور اپل دانلود کرد. با استفاده از سافاری روی آیفون، هنگام نمایش صفحه وب، روی دکمه «Share» بزنید و در سمت چپ، گزینه «More» را انتخاب کنید. حال، گزینه «Microsoft Translator» را می بینید که باید روی حالت «on» قرار دهید و سپس روی «Done» بزنید. وقتی سایتی را در سافاری روی آیفون مرور می کنید و می خواهید آن را ترجمه کنید، روی دکمه «share» بزنید و سپس روی دکمه «Microsoft Translate» بزنید تا کل صفحه برای شما ترجمه شود. در حالی که، این گزینه تا حدی محدودیت هایی دارد، برای ترجمه صفحات وب در حال حرکت از طریق گوشی تلفن همراه عالی است.
ترجمه صفحه وب روی دستگاه های اندرویدی نیز به سادگی استفاده از Google Translate در مرورگر کروم است. اپلیکیشن کروم را باز کنید و هنگام بازدید از صفحه وبی که به زبان دیگری نوشته شده است گزینه «More» و سپس زبان مقصد را در پائین صفحه انتخاب کنید. کروم امکان ترجمه صفحات وب را برای یک بار یا به صورت دائمی می دهد. ترجمه وب سایت در اندروید و ios به همین سادگی انجام می شود. (منبع)