روش های دریافت گرین کارت متفاوت است و رایج ترین روش های اخذ آن از طریق خانواده، کار، سرمایه گذاری، پناهندگی یا قرعه کشی ویزا موسوم به لاتاری، است. بسیاری از مردم از طریق تمایل کارفرمایان امریکایی برای استخدام متقاضیان خارجی و نیاز به مهارت های خاص در ایالات متحده، یا از طریق ازدواج با یک شهروند امریکایی، به این کارت دست پیدا می کنند. همچنین، درخواست کنندگان ممکن است از طریق سرمایه گذاری در اقتصاد امریکا یا اثبات استعدادی خاص گرین کارت دریافت کنند. پروسه اخذ گرین کارت می تواند زمان بر و پیچیده باشد. به ویژه به لحاظ مستندات قانونی مورد نیاز و معاینات پزشکی که این موارد از سوی دولت امریکا بسیار حائز اهمیت به شمار می روند.
کاربردهای گرین کارت بسیار گسترده اند و دارندگان این مجوز تقریبا بدون هیچ گونه محدودیتی می توانند در خاک ایالات متحده مشغول زندگی و کار شوند. این امر بستری را جهت ثبات مالی و امنیت شخصی فراهم می کند و دسترسی به بازار کار و فرصت های شغلی در امریکا را بهبود می بخشد. علاوه بر این موارد، با امکان سفر به خارج از کشور و بازگشت به امریکا بدون مشکل، دارندگان گرین کارت می توانند روابط خود را با کشور مبدا حفظ کنند. همچنین مسیر دریافت شهروندی امریکایی نیز پس از گذشت مدت زمان مشخصی از اقامت در ایالات متحده برای دارندگان گرین کارت فراهم می شود. وجود این امکانات و شرایط ویژه، فرایند دریافت گرین کارت را بسیار حائز اهمیت و موثر جلوه می دهد. در ادامه این مطلب قصد داریم با گرین کارت و روش اخذ آن آشنا شویم؛ با دفتر ترجمه رسمی دانش فردا همراه باشید.
مدارک لازم برای اخذ گرین کارت امریکا
مدارک لازم جهت اخذ گرین کارت امریکا بر اساس نوع گرین کارت درخواستی و طبق دستورالعمل های سازمان مهاجرت و شهروندی ایالات متحده (USCIS) متغیر است. اما به طور کلی شامل مدارک شناسایی معتبر، عکس های استاندارد مهاجرتی، شماره امنیت اجتماعی و مدارک پشتیبانی که وضعیت مهاجرتی، وضعیت تاهل، سابقه کاری و توانایی مالی متقاضی را اثبات می کند، می باشد. همچنین، مدارک مربوط به بررسی سلامت پزشکی و گواهی های عدم سوء پیشینه نیز از جمله مدارکی هستند که معمولا برای دریافت گرین کارت باید ارائه شوند.
جهت اثبات توانایی مالی، متقاضیان باید فرم های مالیاتی سال های اخیر، اسناد املاک و دارایی ها یا گواهی حمایت مالی از یک شخص ضامن در امریکا را به USCIS ارائه دهند. در مواردی که گرین کارت از طریق کارفرما درخواست می شود، نامه ای از کارفرما که حمایت خود را از متقاضی اعلام می دارد، به همراه توضیحاتی درباره پوزیشن شغلی و حقوق ارائه می گردد. متقاضیانی که از طریق ازدواج با یک شهروند امریکایی برای اخذ گرین کارت اقدام می کنند، باید مدارکی ارائه دهند که ازدواجشان را تایید نماید. این مدارک شامل شهادت نامه ازدواج، عکس های مشترک و اسنادی که نشان می دهند زوجین در حال تقسیم مسئولیت های مالی هستند، می شوند.
مزایای دریافت گرین کارت
- اقامت دائم: متقاضیان دریافت گرین کارت می توانند بدون محدودیت زمانی در ایالات متحده زندگی کنند.
- کار: حق کار در هر شغلی (بجز برخی مشاغل محدود که فقط برای شهروندان امریکا است) بدون نیاز به ویزای کاری.
- تحصیل: دسترسی به تحصیل در مدارس و دانشگاه های امریکا و امکان دریافت شهریه داخلی کمتر در مقایسه با دانشجویان بین المللی.
- سلامت: دسترسی به سیستم مراقبت های بهداشتی و تندرستی امریکا و امکان دریافت بیمه های درمانی.
- مزایای اجتماعی: بهره مندی از بعضی مزایای اجتماعی مانند بیمه های اجتماعی پس از سپری کردن مدت زمانی مشخص در ایالات متحده.
- کارهای دولتی: امکان استخدام در برخی مشاغل دولتی که فقط به شهروندان یا افراد دارای گرین کارت اجازه داده می شود.
- سرمایه گذاری: امکان سرمایه گذاری و شروع کسب و کار در امریکا.
- راه اندازی کسب و کار: مجوز راه اندازی و اداره کسب و کار شخصی.
- حق اقامت خانواده: امکان دعوت اعضای خانواده برای اقامت دائم و در نهایت اخذ شهروندی امریکا.
- دریافت شهروندی: متقاضیان اخذ گرین کارت پس از اقامت مشخصی می توانند برای تبدیل وضعیت به شهروندی امریکا اقدام کنند.
نکته مهم: جهت ترجمه مدارک درخواستی، تنها از طریق دفاتر ترجمه رسمی اقدام کنید.
هزینه دریافت گرین کارت ایالات متحده
هزینه دریافت گرین کارت امریکا برای انواع ویزاهای مختلف یکسان است. به طور کلی هزینه صدور گرین کارت برای هر فرد 220 دلار خواهد بود. پس از آنکه پروسه کاریتان در سفارت به اتمام رسید و موفق به گرفتن یکی از ویزاهای مهاجرتی امریکا شدید. باید هزینه صدور گرین کارت و روند اداری آن را به صورت آنلاین بپردازید. در واقع باید این مبلغ را بعد از پیکاپ ویزایتان از سفارت و قبل از عزیمت به امریکا پرداخت کنید. مد نظر داشته باشید کودکان یتیمی که تحت برنامه فرزند خواندگی لاهه قصد ورود به امریکا دارند، مهاجران خاص عراقی و افغانی، افراد مقیمی که قصد بازگشت به امریکا را دارند (SB-1s) و آن هایی که ویزای K دریافت کرده اند از پرداخت هزینه گرین کارت معاف هستند. (منبع)